Avainsana: otus

Otus | Liro on kosteikkojen siro kahlaaja

Naaras jättää hautomisvastuun usein koiraalle ja lähtee itse muuttomatkalle jo keskikesällä.

/ 24.10.2018

Otus | Täplikäs harvinaisuus

Täpläperhosten heimoon kuuluva rahkahopeatäplä on harvinainen koko Suomessa, mutta etenkin eteläisessä Suomessa. Ahvenanmaalta ja länsirannikolta se puuttuu kokonaan. Kyseessä on keskikokoinen perhonen, jonka siipiväli on noin 35–50 mm. Sen siivissä on mustia täpliä oranssilla pohjalla, ja etusiiven ulkoreunassa on yhtenäinen...

/ 13.6.2018

Otus | Keväinen karvamato

Keväisillä hangilla voi bongata ruostesiipiperhosen karvaisen toukan, joka on lähtenyt liikkeelle etsimään koteloitumispaikkaa.

/ 27.3.2018

Otus | Metsän tonttu

Metsän tontuksikin kutsutulla töyhtötiaisella on päälaellaan tonttulakkia muistuttava, selvästi erottuva töyhtö. Nuorilla yksilöillä on pienempi töyhtö kuin aikuisilla.

/ 16.12.2017

Otus | Petolinnulle kelpaa tekopesä

Vuonna 2016 Suomessa arvioitiin elävän noin 1 200 maakotkaa ja 260 maakotkapariskuntaa, joista suurin osa elää Lapissa.

/ 9.10.2017

Otus | Mörköjä metsässä

Isoimmat jäljet metsässä kuuluvat karhulle.

/ 28.9.2016