Avainsana: etäkäyttö

Tapaus | Laitokset oppivat pian itse

Koneoppimisen avulla Vapon laitosten toiminta tehostuu entisestään. Tänä vuonna myös tärkeimmät Ruotsissa sijaitsevat laitokset kytketään yhteiseen käyttöympäristöön.

/ 27.3.2019

Lämpölaitokset etäkäyttöön | Etäkäyttö etenee

Vapon uusi palvelu mahdollistaa pientenkin lämpölaitosten käytön etänä. Etäkäytön ansiosta laitoksen energiatehokkuus paranee, valvonta on ympärivuorokautista ja käytössä on muilta vastaavilta laitoksilta saadut kokemukset.

/ 27.3.2018

Eteenpäin | Etäkäyttöalusta tuo lämpölaitosdatan mobiililaitteille

Vapo tarjoaa asiakkailleen lämpökeskusten etäkäyttöpalvelua. Samalla prosessidata kerätään pilveen, mistä se on helposti analysoitavissa ja hyödynnettävissä. Koneoppiminen mahdollistaa tulevaisuudessa laitosten entistäkin paremman optimoinnin automaattisesti.

/ 16.12.2017

Suurtenkin kattilaitosten etävalvonta mahdollistuu uuden painelaitelain myötä

Uudistetun painelaitelain myötä kiinteitä polttoaineita käyttävien kattilalaitosten etävalvontaa ei enää rajoiteta niiden koon perusteella. Aikaisemman lainsäädännön mukaan vain pieniä, alle 40 megawatin puuta ja turvetta käyttäviä voimalaitoksia on voinut valvoa etänä. Jatkossa laitoksen koko ei enää ratkaise, vaan etäkäyttöön siirtymistä...

/ 7.12.2016

Vatajankosken Sähkö liittyi Vapon etäkäyttöpalveluun

Vatajankosken Sähkö Oy on uusinut Kankaanpään lämpövoimalaitoksen ja lämpökeskusten automaation. Tavoitteena on parantaa laitosten tehokkuutta ja käyttövarmuutta. Valintaprosessin jälkeen Vatajankosken Sähkö päätyi ostamaan etäkäyttöpalvelun Vapolta. Etäkäyttösopimus astui voimaan 1.5.2016. Sopimuksen piiriin kuuluvat Kankaanpään lämpövoimalaitos, Kankaanpäässä sijaitsevat öljykäyttöiset lämpökeskukset sekä Honkajoen...

/ 26.6.2016

Etäkäyttöjärjestelmä | Käyttökeskus odottaa uusia asiakkaita

Vapon Tikkurilassa sijaitseva käyttökeskus etäohjaa tällä hetkellä viittä voimalaa ja kuutta lämpökeskusta ympäri Suomen. Vapolla on nyt valmius tarjota palvelua myös asiakkaille. Etäkäyttö parantaa erityisesti laitosten energiatehokkuutta ja tuottavuutta.

/ 26.6.2016