Kekkilä Suomessa ja Hasselfors Garden Ruotsissa ovat ensimmäisten joukossa tuomassa markkinoille pakattuja multatuotteita kierrätysmuovia sisältävissä pakkauksissa. Yhtiöt testaavat parhaillaan omilla tehtaillaan tuotteiden pakkaamista muoviin, johon on lisätty kuluttajien ja teollisuuden käytöstä saatua kierrätysmuovia. Vastuullisuustavoitteet ovat korkealla, ja pakkaukset ovat tärkeä osa tuotteita.

Tämän kevään uutuuksia Suomessa ovat muun muassa sataprosenttisesti kierrätetystä, kuluttajilta kerätystä pakkausmuovista tehdyt lannoitepakkaukset.

− Muovilla on hyvät puolensa; se on kestävä, kevyt ja käytännöllinen pakkausmateriaali, ja kierrätettynä sen käyttöikä on pitkä. Muovi säilyttää tuotteen, se on painettavissa brändin vaatimusten mukaisesti ja toimii monipuolisesti tuotantolaitoksissamme, Minka Mannerla Kekkilästä toteaa.

− Kaikki Kekkilän ja Hasselfors Gardenin muovipakkaukset sopivat edelleen kierrätettäviksi. Ne voi palauttaa muovin kierrätyspisteisiin, jolloin ne saavat uuden elämän seuraavassa pakkauksessa tai ne voi hävittää energiajakeessa, jolloin niistä tehdään lämpöä, hän jatkaa.

Kuluttaja-asiakkaat Suomessa ja Ruotsissa ovat ottaneet uudet pakkaukset ilolla vastaan. Sen lisäksi, että pakkauksilla on uusi, värikäs ja inspiroiva ulkoasu, ne ovat aiempaa ympäristöystävällisempiä. Uudistuksen myötä pakkauksissa käytetään jopa 19 prosenttia vähemmän muovia kuin aiemmin.

Tämä tuli mahdolliseksi pakkausuudistusprojektin myötä, optimoimalla pakkausten koot ja pakkauskalvojen paksuudet mahdollisimman tarkasti. Muovin ominaisuuksia on lisäksi kehitetty yhdessä valmistajien kanssa ja tämä työ jatkuu edelleen.

Teksti ja kuva Kekkilä

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2019