Supply Chain Management -toiminto vaikuttaa Vapossa koko arvoketjun laajuudella.

– Tehtävämme on varmistaa, että koko toimitusketjua hallitaan, johdetaan ja kehitetään parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo johtaja Petri Järvinen.

Hän korostaa, että kaikkein tärkeintä on varmistaa tuotteiden saatavuus ja toimitusvarmuus.

– Kaikki asiakkaamme eivät pidä varastoja, joten heidän täytyy saada oikeaan aikaan juuri se, mitä ovat tilanneet. Meillä pitää olla sataprosenttinen toimitusvarmuus, jotta tuotantolaitoksien toiminta ei häiriinny.

Myös turvallisuus kaikessa Vapon toiminnassa sekä johtamisen, tuotteiden ja prosessien laatu sekä niiden jatkuva kehittäminen saavat Järvisen tiimin täyden huomion.

Toimitusketjun tehokkuudesta ja kustannuksista huolehtiminen kuuluvat myös Supply Chain Managementille – ympäristöä ja kestävää kehitystä unohtamatta.

– Vaikutamme kaikkialla Vapon toiminnassa. Tavoitteet täyttyvät vain, jos teemme yhteistoimintaa konsernin sisällä ja partnereidemme, kuten materiaalitoimittajien, logistiikkayritysten, alihankkijoiden ja asiakkaiden kanssa.

Järvisen alaisuudessa työskentelee yli 200 ihmistä, joista selvästi suurin osa on turvetuotannon ytimessä.

– Tavoittelemme jatkuvasti lisäarvoa asiakkaillemme. Haluan lisäksi, että ihmiset saavat työstään myönteisiä kokemuksia sekä onnistumisia ja kehittyvät sekä henkilökohtaisella tasolla että tiiminä.

Liikunnallinen elämäntapa antaa Järviselle voimaa myös työn haasteisiin.
Entinen jalkapalloilija on jo vuosia harrastanut latinalaiskilpatanssia vaimonsa kanssa, ja pariskunta on voittanut seniorien MM-kultaa. Suomen mestaruuksiakin on tullut kahdeksan.

– Treenaan ja liikun viisi–kuusi kertaa viikossa. Tasapaino vapaa-ajan ja työelämän välillä on minulle hyvin tärkeää.

Teksti Susanna Cygnel
Kuva Marja Väänänen

Kirjoittaja: polte

Numero: 3/2018