Kekkilä ratsastaa tällä hetkellä kasvienhoidon ja vihersisustamisen megatrendin aallonharjalla. Ihmiset haluavat ympärilleen kaunista vehreyttä ja ovat innostuneet kasvattamaan omaa ruokaansa.

– Suomessa ja Ruotsissa vihersisustaminen ja kasvien kasvattaminen kiinnostaa etenkin nuoria ja kaupungissa asuvia ihmisiä. He haluavat lisää vehreyttä elinympäristöönsä, ja meidän tehtävänämme on auttaa heitä siinä tuotteidemme ja palveluidemme avulla. Kutsumme tätä vihermuotoiluksi, kertoo Kekkilän brändi- ja viestintäjohtaja Nina Kinnunen.

Vihermuotoilu toteutuu monin eri tavoin Kekkilän toiminnassa. Yritys on uudistanut verkkosivustonsa ja tuonut sinne verkkokaupan, jonka varsinainen lanseeraus on maaliskuussa.

Lisäksi yritys ylläpitää Facebookissa Suomen suurinta puutarha-asioihin keskittynyttä Puutarha ja piha -yhteisöä, jonka lähes 90 000 jäsentä vastaavat toistensa kysymyksiin ja jakavat ryhmässä omia kasvatusvinkkejään.

Myös yrityksen kuluttaja-asiakkaille suunnattujen multa- ja lannoitepakkausten uudistus on aloitettu. Lisäksi valikoimiin tulee maaliskuussa uusia, etenkin parvekekasvattajille suunnattuja viherkalusteita.

Kinnunen kertoo, että Kekkilä on osallistanut sekä suomalaiset että ruotsalaiset kuluttajat vahvasti mukaan viherkalusteiden suunnitteluun ja multapakkausten muotoiluun. Myös verkkokaupan avulla saadaan tietoa asiakkaiden kiinnostuksen kohteista.

– Pakkaukset on suunniteltu sopimaan erilaisiin tarpeisiin. Uuden pakkauksen kuva kertoo, millaisille kasveille kukin multa soveltuu ja innostaa samalla kasvattamaan. Pakkauksesta käy myös selvästi esille tuotteen kasvua edistävät eritysominaisuudet. Näin sopivin tuote on helppo valita, Kinnunen kertoo.

Kekkilän kuluttajakyselyn perusteella parvekkeiden vihersisustus on yhä tärkeämpää etenkin nuorten kaupunkilaisten keskuudessa. Se kuvastaa kaipuuta takaisin luontoon. Parveke koetaan myös puutarhaa helpommaksi viherhuoneeksi.
Jatkuvasti kasvavaan tiedonjanoon Kekkilä on tuonut verkkosivu-uudistuksen mukana digitaalisen kasvikirjaston ohjeineen sekä sivujen monet helpot kasvatusohjeet ja videot.

Teksti Johanna Haveri
Kuva Kekkilä

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2018