Vapo Oy on solminut energiaturpeen neljävuotisen toimitussopimuksen Jyväskylän Energia Oy:n kanssa. Polttoainetta toimitetaan Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksille. Asiakkaana Jyväskylän Energia on Vapolle hyvinkin tuttu, sillä Vapo on toimittanut yhtiölle polttoaineita vuodesta 1976 alkaen.

– Arvostamme Vapon laadukkaita ja kilpailukykyisiä polttoaineita sekä erityisesti toimitusvarmuutta. Vapo on sitoutunut siihen, että heikkonakin turvevuonna meille riittää jatkossa perusmäärä tavaraa. Meille on tärkeää myös se, että energia on paikallista ja työllistää Keski-Suomen alueella, sanoo toimitusjohtaja Tuomo Kantola Jyväskylän Energialta.

– Arvostamme toimitusvarmuutta, hyvää asiakaspalvelua ja ympäristövastuullisuutta Vapon toiminnassa. Vapon toimitusvarmuus on hyvä ja he pystyvät vastaamaan kulutuksen vaihteluihin niin lyhyellä kuin pitkällä aikajaksolla. Tänä päivänä polttoaineen käyttö voi vaihdella hyvinkin nopeasti lämpötiloista tai sähkön markkinahinnan muutoksista johtuen. Vapo korostaa vastuullisuutta toiminnassaan ja vakuuttaa ympäristövastuiden olevan kunnossa, Kantola toteaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tästä sopimuksesta Jyväskylän Energian kanssa. Näin voimme hyvin suunnitella tulevien vuosien toimintaa ja vastata asiakkaan vaatimuksiin sekä kehittää edelleen polttoaineiden toimituspalveluita. Energiaturpeet toimitetaan Keski-Suomesta, ja polttoaineiden toimitusmatkat ovat lyhyitä, joten voidaankin puhua todellisesta lähienergiasta. Vuonna 2016 Vapon investoinnit ja ostot Keski-Suomen alueella olivat vajaa 20 miljoonaa euroa, mikä kuvaa yhtiön merkittävää aluetaloudellista vaikutusta, kiteyttää Vapon toimitusjohtaja Vesa Tempakka.

Sopimuksen kokonaisarvon on koko sen kestoajalta yhteensä noin 30 miljoonaa euroa.
Jyväskylän Energia Oy:n voimalaitokset tuottavat ympäristöystävällistä sähköä ja lämpöä lähes 100-prosenttisesti kotimaisilla polttoaineilla.

Teksti Vapo Oy
Kuva Jyväskylän Energia Oy

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2017