Kekkilän lanseerasi talveksi liukkaudentorjuntaan tarkoitetun jääsulan, joka on perinteistä ruokasuolaa turvallisempi vaihtoehto jään sulatukseen niin pihalla oleville kasveille, eläimille kuin lapsillekin.

Natriumformiaattipohjainen tuote sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä ja mahdollisimman vähäistä korroosio- sekä ympäristövaikutusta. Jääsula ei rehevöitä vesistöjä, kuten typpipitoinen urea.

Tuote ei kerry maaperään, joten se käyttö on sallittua pohjavesialueilla sijaitsevissa jäänsulatuskohteissa.

– Jääsula ei myöskään ruostuta autoja tai jätä nahkakenkiin valkoisia raitoja, kuten suolapitoiset liukkaudenestotuotteet, sanoo Kekkilän tuoteryhmäpäällikkö Reetta Thurman.

Jääsula on tarkoitettu ennen kaikkea liukkauden ennaltaehkäisyyn. Sen käyttökohteita ovat muun muassa pihatiet, raput ja parkkialueet.

– Puutarhakauden ulkopuolella suomalaisilla pihoilla korostuu lumen ja jään sekä muiden ympäristötekijöiden tuomat haasteet. Kasvien hyvinvointi on meille tärkeää ja näin ollen meille onkin ensiarvoista, että Jääsula ei sisällä kasveille ja muille pihan kulkijoille haitallista suolaa. Olemme erityisen tyytyväisiä, että saimme tuotteelle turvallisuuden takeeksi myös arvostetun Joutsenmerkin, Thurman jatkaa.

Jääsula täydentää Kekkilän turvallisuustuotteiden sarjaa. Aikaisemmin lanseerattiin Hiekoitusmurske, joka voidaan keväällä pintojen kuivuttua lakaista istutusalueille tai hyödyntää nurmikon maanparannusaineena.

Vettä kevyempi Heikoitusmurske pysyy jään pinnalla myös päivinä, jolloin lämpötila seilaa plussan puolella. Savesta valmistettu Hiekoitusmurske on aito luonnontuote. Molemmat tuotteet ovat saatavissa helposti Kekkilän uudesta verkkokaupasta.

Teksti ja Kuva Kekkilä

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2017