Vapo Oy ja Siikalatvan Lämpö Oy ovat sopineet lämpöenergian toimittamisesta Siikalatvan kuntaan Rantsilan ja Kestilän taajamien kaukolämpöverkkoihin. Vapo vastaa Siikalatvan Lämpö Oy:n omistamien lämpölaitoksien käytöstä, kunnossapidosta sekä polttoainehuollosta.

Lämpölaitoksien vuotuinen polttoaineen käyttö on runsaat 11 gigawattituntia, mikä tarkoittaa yli sataa rekka-autollista puuhaketta vuodessa. Laitokset käyttävät polttoaineenaan kotimaista puuta ja turvetta. Ulkoistamisen myötä Vapo pystyy tarjoamaan Siikalatvan Lämpö Oy:lle kilpailukykyisen, ympäristöystävällisen ja vakaan lämmönhinnan kotimaisilla polttoaineilla tuotettuna. Hinnan lisäksi vaakakupissa painavat osaaminen ja kokemus.

– Meille lämpölaitosten ammattimaisen käytön ja kilpailukykyisen kaukolämmön lisäksi Vapon kokemus ja toimitusvarmuus ovat tärkeitä asioita. Kaukolämmön tulee toimia kovimmillakin pakkasilla, Siikalatvan Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Aimo Lehmikangas perustelee valintaa.

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2017