Kaukolämmön hinta alenee Mynämäellä keskimäärin kymmenellä eurolla megawattituntia kohden 1.1.2017 alkaen. Mynämäen kaukolämpöverkon asiakkaat säästävät investointien ansiosta noin 150 000 euroa vuodessa. Yksittäiselle omakotiasujallekin hinnanalennus on merkittävä.

− Hinnanalennus on mahdollista Vapon Mynämäelle tekemien pitkäaikaisten investointien johdosta, johon myös uusi rakennettu lämpökeskus kuuluu, sekä Mynämäen kunnan pitkäaikaisen hyvän yhteistyöstön ansiosta, Vapon kaukolämpöpäällikkö Clas Blomberg  kertoo.

Uuden lämpölaitoksen myötä Mynämäen kaukolämpö myös tuotetaan 98 prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

− Käytämme uudella lämpölaitoksella haketta, joka on kotimaista, uusiutuvaa ja ennen kaikkea paikallista raaka-ainetta. Olemme luopuneet lähes täysin fossiilisesta ja hinnaltaan arvaamattomasta öljystä. Kun siirrymme öljystä uusiutuvaan puuenergiaan, meidän on mahdollista paremmin optimoida kaukolämmön tuotantoa Mynämäellä.

− Nyt voimme täysimääräisesti hyödyntää Vapon kiinteiden polttoaineiden energiantuotanto-osaamista sekä kotimaisia polttoaineita myös Mynämäellä. Tavoitteenamme on, että kaukolämmön hinta pysyy tasaisena pitkälle tulevaisuuteen, Blomberg tähdentää.

Mynämäki on lämmennyt kaukolämmöllä vuodesta 2009 lähtien. Kaukolämpöverkko on noin 9 kilometrin mittainen ja siihen kuuluu 80 omakotitalo-, taloyhtiö-, kiinteistö- ja teollisuusasiakasta.

Talven kovimpien pakkasten aikaan lämpöä tuotetaan myös pellettikattilalla. Laitos on merkittävä paikallinen työllistäjä.

Kuva Sari Honkasalo

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2016