Aloitit Vapossa lokakuussa. Minkälaista työsi on?
Tähän mennessä se on ollut enimmäkseen tuotteeseen tutustumista ja asiakaspohjan kartoittamista: olen tutustunut teettämiimme markkinatutkimuksiin sekä hankkinut tarkempaa tietoa asiakkaista ja aktiivihiilen eri käyttötarkoituksista. Nyt lähden vähitellen muodostamaan suoria asiakaskontakteja valitsemillamme markkina-alueilla.

Mitä odotat aktiivihiilituotteilta?
Että saamme aikaan huippuluokan tuotevalikoiman vaativille asiakkaille. Tähtäämme tuotepyramidin huipulle, emme bulkkituotteisiin. Ensimmäiseksi panostamme aktiivihiilituotteisiin, joita käytetään esimerkiksi epäpuhtauksien suodattamiseen nesteistä, kaasuista ja ilmasta. Seuraava tuoteryhmä on hiilimustat, joita käytetään esimerkiksi rengasteollisuudessa ja painoväreissä.

Mikä sinua aktiivihiilessä kiinnostaa?
Se, että tässä rakennetaan uutta bisnestä ja vientituotetta, joka perustuu suomalaisiin raaka-aineisiin ja luonnonvaroihin. Suomen perinteiset teollisuudenalat ovat viime vuosina menettäneet merkitystään viennin vetäjinä. Aktiivihiilessä on potentiaalia uudeksi, suomalaiseksi vientituotteeksi.

Mitä teet vapaa-ajallasi
Olen intohimoinen purjehtija. Olen purjehtinut lähinnä Itämeren alueella, Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla. Myös muut harrastukseni liittyvät luontoon ja ovat kesäpainotteisia: kalastan ja sienestän.

Teksti Miina Poikolainen
Kuva Marja Väänänen

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2016