Vapo on allekirjoittanut Luodon kunnan kanssa pitkäaikaisen sopimuksen lämpölaitoksen ja kaukolämpöverkon rakentamisesta kuntaan. Kaukolämpöverkon pitäisi olla valmis marraskuun alussa, ja uuden lämpölaitoksen on tarkoitus valmistua ensi keväänä.

Vapon tarjous oli tarjouskilpailun edullisin kokonaisuus, joka täytti myös kaikki kilpailun vaatimukset.
Projektin ensimmäisessä vaiheessa mukaan otetaan ainoastaan kunnan kiinteistöt, mutta myöhemmin verkkoon on tarkoitus liittää myös muita alueen rakennuksia. Pietarsaaren ja Kokkolan välissä sijaitsevassa Luodon saaristokunnassa on noin 5 200 asukasta.

– Kaukolämpöön siirtyminen on osa Luodon kunnan ilmastostrategiaa, jonka tarkoituksena on vähentää päästöjä. Tavoitteemme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki kunnan kiinteistöt lämpenevät uusiutuvalla energialla, kertoo Luodon kunnanjohtaja Gun Kapténs.

Kaukolämpöverkko tulee korvaamaan kiinteistökohtaiset öljykattilat.

– Samalla Luodossa siirrytään kotimaisiin polttoaineisiin perustuvaan, keskitetysti tuotettuun lämpöön. Se on asiakkaalle huoletonta, sillä me huolehdimme lämmön tuotannosta ja jakelusta, toteaa Vapon kaukolämpöpäällikkö Clas Blomberg.

Kirjoittaja: polte

Numero: 3/2016