Vapo kehittää jatkuvasti uusia digitaalisia palveluita asiakkailleen. Sonera on vastannut jo vuosien ajan Vapon matkaviestinpalveluista ja tietoliikenneyhteyksistä, ja nyt Vapo siirtää myös konesalipalvelunsa Telia Companyn tytäryhtiön Cygaten hallittavaksi.

– Konesaleista tuotetut pilvipalvelut ovat olennainen osa digitalisaatiostrategiaamme, toteaa Vapon tietohallintojohtaja Antti Kleemola.

– Siirtämällä konesalien hallinnan Cygatelle varmistamme, että ne ovat luotettavan toimijan hoidossa. Samalla voimme keskittää omat resurssimme liiketoiminnan digitalisoitumiseen: uusien palveluiden luomiseen, paremman asiakaskokemuksen tarjoamiseen ja toiminnan tehostamiseen.

Kleemolan mukaan digitalisaation mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty täysimääräisesti yhdessäkään energiayhtiössä.

– Haluamme Vapossa olla kehityksen eturintamassa.

Vapon digitalisaatio eteneekin vauhdilla monella eri rintamalla.

– Moni ei arvaisi, että Vantaalla on voima- ja lämpölaitosten käyttökeskus, josta ohjataan yli kymmentä kattilalaitosta ympäri Suomen. Laitosoperaattori voi nähdä kännykästään reaaliaikaisesti kattilan lämpötilan, polttoaineen kulutuksen tai vaikkapa polttoaineen määrän siilossa.

Myös kaukolämpöasiakkaille on tulossa uusi verkkopalvelu, joka julkaistaan syksyn aikana.

– Avoimeen yrityskulttuurin kuuluu asiakkaiden mahdollisimman reaaliaikainen informointi, jotta he voivat helpommin seurata mobiilisti vaikka omaa energiakulutustaan. Ja meidän on puolestamme otettava nopeasti koppi asiakkaiden antamasta palautteesta. Tähän tarvitaan sitä uutta digitaalista ketteryyttä, Kleemola sanoo.

Kirjoittaja: polte

Numero: 3/2016