Vatajankosken Sähkö Oy on uusinut Kankaanpään lämpövoimalaitoksen ja lämpökeskusten automaation. Tavoitteena on parantaa laitosten tehokkuutta ja käyttövarmuutta. Valintaprosessin jälkeen Vatajankosken Sähkö päätyi ostamaan etäkäyttöpalvelun Vapolta. Etäkäyttösopimus astui voimaan 1.5.2016.

Sopimuksen piiriin kuuluvat Kankaanpään lämpövoimalaitos, Kankaanpäässä sijaitsevat öljykäyttöiset lämpökeskukset sekä Honkajoen höyryntuotantolaitokset.
Etävalvontaratkaisu mahdollistaa oman henkilöstön tehokkaamman hyödyntämisen laitosten kunnossapidossa ja pienentää käyttökustannuksia. Sopimus vaikuttaa Vatajankosken Sähkön käyttöhenkilöstön määrään, koska sopimuksen myötä jatkuva kolmivuorotyönä hoidettu päivystys voimalaitoksen valvomossa päättyy.

Vatajankosken Sähkö on itsenäinen pohjoissatakuntalainen energiayhtiö, joka jakaa sähköä Kankaanpäässä ja ympäristökunnissa sekä toimittaa lämpöä Kankaanpäässä ja Honkajoella höyryä ja lämpöä teollisuuden käyttöön. Yhtiön liikevaihto on noin 29 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 67 henkilöä.

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2016