Vapon Lämpö ja sähkö -liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Markus Hassinen uskoo, että listasijoituksen nousun taustalla ovat Vapon satsaukset opiskelijayhteistyöhön.

– Järjestämme lämpöliiketoiminnassa aina vuoden alussa opiskelijaillan, jossa opiskelijat pääsevät tutustuman toimintaamme. Samalla julkaistaan tulevat kesätyöpaikat.

Tähän asti opiskelijoita on palkattu kesätyöntekijöiksi lähinnä Aalto-yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

– Muitakin korkeakouluja pyritään ottamaan mukaan yhteistyöhön, ja muun muassa Metropolian ammattikorkeakoulu tuli tänä vuonna mukaan ensimmäistä kertaa, Hassinen kertoo.

Kesä- ja kausityöntekijät ovat Vapolle tärkeä resurssi.

– Meillä on loistavia kokemuksia harjoittelijoista. Kausityön tarjoaminen nuorille on meille oiva mahdollisuus löytää parhaat tulevaisuuden työntekijät. Myös opiskelijoiden meille tekemät lopputyöt ovat liiketoiminnalle arvokkaita, Hassinen huomauttaa.

Nuorille tarjoutuu harjoittelun kautta aitiopaikka päästä kokeilemaan jo opiskeluaikana käytännön työtehtäviä ja saada jalkaa ovenrakoon työelämään siirtyessä.

– Monelle nuorelle on auennut mahdollisuus pitempään työputkeen: kesäharjoittelijasta voidaan palkata osapäivätyöntekijä, joka voi vielä tehdä opinnäytetyönsä meille ja päästä valmistuttuaan kokopäiväiseksi työntekijäksi, Hassinen kuvaa.

Vapo on palkannut noin 50 harjoittelijaa vuosittain. Suurin osa heistä toimii ympäristötarkkailijoina. Erityisesti energiatekniikan opiskelijoille on tarjolla useita kesätyöpaikkoja Vapon Tikkurilan toimipisteessä sekä voimalaitoksilla eri puolilla Suomea.

– Näyttää siltä, että rekrytoimme tulevaisuudessa opiskelijoita vähintään saman verran kuin nykyäänkin. Määrän noston ainoana rajoitteena on resurssien puute ohjata tätä isompia harjoittelijamääriä.

Kuva Päivi Karjalainen

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2016