1. Rakenna esim. tiilistä muuripadalle perustus, jonka päällä pata pysyy tukevasti. Valitse paikka, josta savu ei normaalikelillä ohjaudu väärään suuntaan.
  2. Tee muuripadan kannesta padan pohjalle sopiva rasvapelti, jotta kalojen rasva ei valu muurin pohjalle. Pelti on helppo puhdistaa, jos sen päälle asettaa pienen kerroksen kuivaa hiekkaa.
  3. Hanki rautakaupasta 2 metrin pituinen, halkaisijaltaan 1,20 metrinen teräksinen savuputki liitososineen ja sovita se muuripadan hormiin. Korkea piippu vetää paremmin ja vie savut kauemmas savustimesta.
  4. Tee rautaverkosta pyöreä grilliritilä, johon kalat asetellaan. Tee rautalangasta kummallekin puolelle henkselien tapaan nostimet, joista ritilä voidaan nostaa tasapainoisesti ylös pöntöstä.
  5. Tee puusta tukeva kädensijallinen kansi padalle, kun varsinainen kansi on käytetty rasvapeltinä.

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2016