Kekkilä lähestyy nuoria kuluttajia pilke silmäkulmassa. Maaliskuussa alkaneeseen digikampanjaan on valjastettu sosiaalinen media laajalla rintamalla. Kuvitteellinen artistihahmo Koo räppää puutarhanhoidon ihanuudesta musavideolla ja kertoo ”kasvutarinaansa” minidokumenteissa Kekkilän sivuilla.

Koon karisma selvästikin puree. Multa saa kaiken -biisi oli katsottu toukokuuhun mennessä You Tubessa jo 112 000 kertaa ja kuunneltu Spotifyssä yli 20 000 kertaa.
Mukana Kekkilän kampanjassa on myös viisi tunnettua, miespuolista bloggaajaa, ja viestit lentelevät Twitterissä ja Facebookissa.

Mitä ihmettä tämä nyt on?

– Halusimme tavoittaa nuoret, joita puutarhanhoito taas houkuttaa, mutta joilta puuttuu tarvittavaa tietoa. Nuoria kiinnostaa etenkin kasvien parvekeviljely, keittiöviljely sekä palsta-, yhteisö- ja kaupunkiviljely, kertoo Kekkilän markkinointiviestintäpäällikkö Nina Kinnunen.

Idea kampanjaan kumpusi Kekkilän teettämästä tutkimuksesta, jonka mukaan alle 25-vuotiaiden kiinnostus puutarhanhoitoon on viidessä vuodessa noussut huimat 25 prosenttiyksikköä. Kun vuonna 2010 puutarhanhoito kiinnosti 19 prosenttia nuorista, vuonna 2015 kiinnostus oli kasvanut 44 prosenttiin.

– Myös Kekkilän brändi kaipasi kirkastusta. Olemme hyvin tunnettu vanhemmissa kuluttajaryhmissä, mutta havaitsimme, että nuorten keskuudessa meillä on vielä töitä tehtävänä.

Yhdessä mainostoimisto Zeeland Familyn kanssa ideoitiin kampanja, jonka kärkihahmo on Koo alias Tuomas Keekkilä. Hän on viherpeukalo 2.0, todellinen monitaituri ja intohimoinen muusikko. Tarinan mukaan hän on tullut Rovaniemeltä etelään opintojen perässä ja vaalii nyt juuriaan puutarhassa. Koon musavideon tuotti alan ammattilainen, Lasse Kurki.

Suosiota saanut Koo pysyy kuvioissa mukana edelleen, mutta kesällä Kekkilän kampanjan kärjessä ovat miehet teemalla “laita mies pihalle”.

– Haluamme nostaa esiin miesten panosta puutarhahommissa, hyvässä hengessä tietenkin. Etsimme kesän aikana elävää esimerkkiä puutarhassa kunnostautuneesta miehestä, Nina Kinnunen kertoo.

Pakko vielä kysyä, mikä on Koon eli Tuomas Keekkilän todellinen henkilöllisyys?

– Sitä emme kerro, Kinnunen nauraa.

Teksti Kirsi Poikolainen
Kuva Kekkilä

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2016