Mitä tittelisi tarkoittaa?
Olen vastuussa siitä, miten edistämme asiakkaillemme suunnattuja digitaalisia palveluita, joita ovat esimerkiksi nettisivut, verkkokauppa ja erilaiset sovellukset. Digitaalisuus ei kuitenkaan ole itseisarvo, vaan tärkeintä on se, millaisen palvelukokemuksen pystymme ylipäätään tarjoamaan. Nykymaailmassa paras tapa toteuttaa palvelut on vain usein digitaalinen; digipalveluita kun voi käyttää, missä ja milloin itse haluaa.

Minkälainen työpaikka Vapo on?
Jo rekrytointivaiheessa aistin, että täällä on kova hinku mennä eteenpäin ja rakentaa uudennäköistä maailmaa. Täällä on hyvä draivi päällä, mikä ei ole lainkaan itsestään selvää, kun ollaan muutoksen äärellä, sillä muutos on aina myös pelottavaa. Käytämme niin suuren osan elinaikaamme työn parissa, että työn pitää olla myös palkitsevaa ja kivaa. Yksi olennainen osa sitä on, että töissä saadaan tuloksia aikaan, ja täällä se varmasti toteutuu.

Mitä kaikkea tehtäviisi kuuluu?
Työhöni kuuluu paljon juttelemista erilaisten ihmisten, kuten talon työntekijöiden, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Yhdessä pohdimme, minkälaisia palveluja Vapon pitäisi tarjota ja miten ne palvelut tuotetaan. Toinen puoli on tuottaa esityksiä ja materiaalia niille, jotka istuvat rahavirtojen päällä. Kun lopulta käynnistämme uuden projektin, suunnittelen, konseptoin ja manageroin eli huolehdin, että kaikki ovat perillä tehtävistään ja aikataulussa.

Mikä energia-alassa kiinnostaa?
Energia on mielestäni kirkkaasti kiinnostavin toimiala, mitä työelämästä löytyy. Täällä ollaan isojen asioiden äärellä, ja aika harva osaa ennustaa, mitä tapahtuu 20 vuoden päästä. Touhu tulee muuttumaan työurani aikana merkittävästi. Käynnissä on huikea resurssien uusjako, mikä on todella kiinnostavaa.

Teksti Miina Poikolainen
Kuva Marja Väänänen

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2016