Vapo myi vuoden alussa sahaliiketoimintansa eli Vapo Timber Oy:n koko osakekannan itävaltalaiselle puunjalostuskonserni Binderholzille.

Vapon toimitusjohtajan Tomi Yli-Kyynyn mukaan sahaliiketoiminta ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan ja nyt tehdyllä kaupalla vapautetaan resursseja energialiiketoimintojen kehittämiseen. Yli-Kyyny on tyytyväinen siihen, että Vapo Timber Oy on nyt osa merkittävää eurooppalaista puunjalostusyritystä, mikä turvaa sahojen työpaikat sekä tarjoaa niille erinomaiset lähtökohdat kasvaa ja uudistua.

Vapo Timber Oy:n kuusi- ja mäntysahatavaraa tuottavat sahat sijaitsevat Lieksassa ja Nurmeksessa. Yhtiöllä on noin 100 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa. Sahojen yhteinen kapasiteetti on noin 450 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa. Vapo Timber jatkaa toimintaansa nimellä Binderholz Nordic Oy.

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2016