Vapo ja Patria ovat solmineet kaksi merkittävää pitkäaikaista lämmöntoimitussopimusta. Toinen sopimus koskee Patrialle Jämsään rakennettavaa uutta kiinteän polttoaineen laitosta ja toinen Nokian Linnavuoren yksikön lämmöntoimitussopimuksen jatkamista.

Patrian hankintajohtaja Juhani Lehmusvirta kertoo, että Patrialle merkittävimmät syyt sopimusten solmimiseen olivat aikaisemmat kokemukset yhteistyöstä sekä kokonaistaloudellisuus.

– Meille tärkeitä tekijöitä olivat myös huoltovarmuus sekä korkea kotimaisuusaste koko toimitusketjussa, hän sanoo.

Vapon Lämpö ja sähkö -liiketoiminta-alueen johtaja Markus Hassinen on tyytyväinen, että Patria valitsi Vapon yhteistyökumppanikseen näissä molemmissa pitkäaikaisissa lämpökohteissa.

– Meille on erityisen tärkeää, että asiakkuussuhde Patrian kanssa laajenee vahvistaen edelleen Vapon vahvaa asemaa teollisuuden energiaratkaisujen tarjoajana. Omistamme ja operoimme yli sataa vastaavaa kohdetta.

Vapo rakentaa Patrialle uuden kiinteää polttoainetta käyttävän lämpölaitoksen Patrian Jämsän Hallin toimipisteen lämmöntuotantoon. Laitoksen kattilateho on kolme megawattia, ja lisäksi siihen rakennetaan seitsemän megawattia vara- ja huippukuormakapasiteettia.

Lämpölaitoksen vuotuinen polttoaineen käyttö on runsaat 17 gigawattituntia. Laitos käyttää polttoaineenaan kotimaisia puupolttoaineita ja turvetta. Samassa yhteydessä Vapo ja Patria jatkavat Nokian Linnavuoren yksikön lämmöntoimitussopimusta.

Investoinnin kokonaisarvo on vajaat kolme miljoonaa euroa. Työllisyysvaikutus on noin 15 henkilötyövuotta rakennusaikana, ja käytönaikainen jatkuva työllistävyys on noin kymmenen henkilötyövuotta.

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2016