Vapon pakatuilla tuotteilla, pelletillä ja kuiviketurpeella, on nyt uusi, yhtenäinen ulkoasu. Kuivikepakkaukset tunnistaa valkoruskeasta värityksestä ja pellettipakkauksissa on puolestaan valkovihreä värimaailma.

– Edellinen design oli yli 10 vuotta vanha, ja nyt pakkaukset ovat modernimman näköisiä. Uusien pakkausten myötä asiakkaidemme on helppo tunnistaa, että kuiviketurve ja pelletti kuuluvat samaan Vapon tuoteperheeseen ja toisaalta erottaa ne värin perusteella toisistaan, kertoo Vapon myyntijohtaja Ari Huunonen.

Sekä Vapon omasta verkkokaupasta että suurimpien jälleenmyyjien Hankkijan ja Keskon hyllyiltä löytyy pellettiä ja turvetta ainoastaan uusissa kuoseissa. Vanhat pakkaukset myytiin syksyn 2015 aikana ennen kuin uudet tulivat markkinoille.

– Kaikki sai alkunsa noin vuosi sitten, kun kyselimme kuivikeasiakkailtamme eri kuivikepakkausten toimivuudesta ja miten he haluaisivat muuttaa pakkausten kokoa. Selvä viesti oli, että 250 litran ja lähemmäs 40 kilon painoinen turvepaali painaa liian paljon ja sitä on hankala käsitellä. Lisäksi käyttäjäkunta toivoi kevyttä, helposti kannettavaa pakkausta, jolla yhden hevoskarsinan kuivitus onnistuu kerralla.

Asiakkaiden toiveiden perusteella lanseerattiin uusi 85-litrainen, helposti kainaloon otettava turvepussi, joka painaa noin 10 kiloa. Pussissa turve ei ole yhtä tiukasti puristettuna kuin paalissa, joten tuote on heti käyttövalmis ja helppo levittää karsinoihin.

– Parasta kuiviketta löytyy siis nyt entistä kätevämmässä pakkauksessa.

Pellettiä saa entiseen tapaan säkissä, suursäkissä ja irtona. Pienempi 16 kilon säkki sopii erinomaisesti kotitalouksien käyttöön, sillä sitä on helppo käsitellä ja varastoida. Säkissä pelletit ovat myös suojassa kosteudelta. Suurempi, 500 kilon painoinen riittoisa säkki puolestaan sopii omakotitaloasiakkaille ja maatilakiinteistöille. Myös suursäkissä on erillinen sisäsäkki, joka suojaa pellettiä kosteudelta. Irtopellettiä voi tilata 3–40 tonnin erissä, jotka toimitetaan asiakkaalle puhallusautolla.

Teksti Miina Poikolainen

Kuva Vapo Oy

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2016