Sitran Mari Pantsar-Kallio pelastaa samanaikaisesti ympäristöä ja taloutta. Hänen mukaansa ilmastonmuutokseen liittyy liiketoimintamahdollisuuksia ja kasvun eväät. Suomi voisi hyötyä näistä, jos osaisimme tarttua tilaisuuteen. Henkilöhaastattelussamme Pantsar-Kallio valottaa näitä mahdollisuuksia käytännön esimerkein.

Mitä kuuluu yrittäjä- ja matkailu­pitäjä Sotkamoon?

Vapon Lämpö ja sähkö -liiketoiminta-alue tuottaa asiakkailleen lämpöä, höyryä ja sähköä Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Liiketoiminta-alue vastaa kymmenen voimalaitoksen, 140 lämpökeskuksen ja 24 kaukolämpöverkon operoinnista. Voimalaitosten tuottama sähkö myydään pohjoismaiseen sähköpörssiin. Vapo tuottaa lämpöä ja sähköä kaksi terawattituntia vuodessa, mikä vastaa lähes sadantuhannen omakotitalon kulutusta. Yksi Vapon voimalaitoksista sijaitsee Sotkamossa. Mitä yrittäjyydestään ja matkailustaan tunnettuun pitäjään kuuluu? Lue reportaasimme.

Pohjalaiset ja yrittäjyys – sehän on itsestään selvää. Vaan mitä tapahtuu, kun kuutosluokkalaiset ottavat Pohjanmaan Yrityskylässä firmat hyppysiinsä? Luvassa on tietysti isoja kauppoja.

Mukavia lukuhetkiä!

Jaakko Silpola
vt. päätoimittaja

Kirjoittaja: polte

Numero: 1/2015