Ari Siltaoja on moninkertainen leuanvedon SM-mitalisti raskaassa sarjassa.

– Innostuin jo nuorena kuntosaliharjoittelusta. Minulla on sen verran kilpailuviettiä, että ajauduin leuanvetokisoihin ja huomasin kehittyväni aika nopeasti satsatessani harjoitteluun.

Hänen leuanvetoennätyksensä kilpailuissa on 28 hyväksyttyä toistoa, mutta treeneissä menee vapaammalla tyylillä 33 leukaa.Toistoleuanvedon lisäksi Siltaoja kilpailee lisäpainoleuanvedossa, jossa tehdään yksi toisto mahdollisimman raskaalla lisäpainolla. Kisoissa yli satakiloinen järkäle on vetänyt leuan 65 kilon paino vyöllään.

Siltaoja on laajentanut lajivalikoimaansa otevoimailuun, jossa mitataan käden puristusta erilaisin välinein.

–Pari vuotta sitten kävin paikallisissa vahvamieskisoissa, joissa otevoimailu oli yhtenä osalajina. Voitin kisan otevoimaosuuden ja kiinnostuin välittömästi.

Pian Siltaoja jo pokkasi SM-kisoissa otevoiman kultaa, ja tänä syksynä hän teki kansainvälisessä kisassa maailmanennätyksen.

– Suoritus vastaa sitä, että nostaisi 38 kilon suorareunaista kahvikuppia sormenpäillä, hän selittää hieman tuntemattomamman lajin olemusta.

Siltaojan tavoite on treenata salilla monipuolisesti, myös jalkoja, mutta hän myöntää, että lajitreenit haukkaavat ison osan ajasta.

– Urheilu on yksi parhaista keinoista lievittää työstressiä. Tuotantovastaavana keskityn turvetuotantoon ja siihen liittyviin asioihin. Lajiharjoittelussa keskityn vain ja ainoastaan itse suoritukseen.

Kuka: Ari Silta­oja
Työpaikka: Vapo Oy, Pohjan­maa
Ammatti: Suupoh­jan tuotanto­vastaava
Ikä: 29
Harrastus: leuan­veto ja otevoi­mailu

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2014