Mika Hillu, työskentelet myyntijohtajana ja kauppaat lämpöratkaisuja. Onko intohimosi tekniikka vai myyntityö?
Jos näistä pitää valita niin myyntityö. Olen toiminut Vapossa vuodesta 1997 lähtien. Työssäni tarvitsen vahvaa teknistaloudellista osaamista, joten diplomi-insinöörin koulutukseni on erittäin hyvin soveltuva tausta nykyiseen työhöni.

Millainen on hyvä myyntimies?
Hyvältä myyntimieheltä löytyy neuvottelutaitoja, systemaattisuutta, sosiaalisia taitoja ja ennen kaikkea kyky hankkia uusia asiakkaita. Myyntityyli voi vaihdella mutta polte kaupan tekemiseen yhdistää.

Mitä energiaratkaisujen myynti pitää sisällään?
Ratkaisumyynnissä mennään syvälle asiakkaan liiketoimintaan ja tuotantoprosesseihin. Olennaista on asiakkaan kuunteleminen, taito tunnistaa mahdollisuuksia tämän liiketoiminnassa ja ongelmien ratkominen yhdessä asiakkaan kanssa. Vapon tarjoamat energiaratkaisut sisältävät palveluita ja tuotteita, muun muassa polttoaineita, operointi- ja kunnossapitopalveluita, kattilalaitosten suunnittelua, rakentamista, rahoitusta ja asiantuntijapalvelua. Asiakkaitamme ovat teollisuus, kunnat ja kuntien omistamat energiayhtiöt sekä kaukolämpöverkon ulkopuoliset suurkiinteistöt.

Miltä myyntitiimin tulevaisuus näyttää?
Lämpö ja sähkö -liiketoiminta-alueesta haetaan uutta tukijalkaa Vapon toimintaan. Meidän tehtävämme on pitää olemassa olevista asiakkuuksista hyvää huolta ja hakea uutta kauppaa.

Millainen työviikkosi on?
Tyypillistä työviikkoa ei ole. Asiakastapaamisia eri puolella Suomea on paljon. Sitten on aikajaksoja, jolloin teen töitä Vantaan tai kotipaikkakuntani Seinäjoen toimistolla.

Osaatko irtautua töistä vapaa-ajalla?
Minulle sopii rauhallinen mutta keskittymistä vaativa tekeminen vapaa-ajalla. Kesällä golf, kalastus ja ravustus pitävät ajatukset poissa töistä, talvella rentoudun laskettelun ja hyvien kirjojen parissa.

Kirjoittaja: polte

Numero: 4/2014