1. Muikkuverkko kannattaa laskea veteen illalla, jolloin muikkuparvet nousevat pintavesiin syömään planktonia. Samalla säästyy vaaralta saada pohjalta kiiskiä, särkiä ja ahvenia, joita on vaikea irrotella verkosta. Syksyllä voi pohjaan laskea sokkeloverkon, jossa verkon alaosa on harvasilmäistä. Se pyytää pohjalta isompaa salista, mutta päästää roskakalat läpi.

2. Kastele verkko ennen laskemista. Märkä, luistava verkko laskeutuu sujuvammin veteen.

3. Älä jätä puikkaria verkon päähän. Se voi aallokossa sotkeutua pahastikin paulalankaan. Kun käytät irtopuikkaria, voit aloittaa verkon kokemisen kummasta päästä tahansa.

4. Nosta verkot varhain aamulla, jotta lämpenevä pintavesi ei pilaa muikkuja ja jotta lokit eivät ehdi saaliin kimppuun. Verkkojen varhainen nosto pitää myös vasta aamuisin aktivoituvat ahvenet ja särjet loitolla.

5. Syyskelien pahasti likaaman verkon saa kevääksi puhtaaksi hautaamalla sen kompostiin koko talven ajaksi. Nailonverkolle ei käy kompostissa kuinkaan, mutta verkkoon tarttuneet levät ja vesikasvit ovat muuttuneet mullaksi.

Lähteet: Kalakerho.net,
Jokamiehen kalastusniksit WSOY 2003.

Kirjoittaja: polte

Numero: 3/2014