Hyvinkään Tieluiska Oy täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on teetetty historiikki, mutta myös annetaan lahjoitus arvokkaampaan tarkoitukseen, sillä yhtiö lahjoittaa uuden lastensairaalan pihalle kaikki kasvualustat eli noin 500 kuutiometriä multaa.

Uudessa lastensairaalassa on kysymys koko maata herätelleestä hankkeesta, jossa Helsingin Meilahteen on päätetty rakentaa uusi lastensairaala korvaamaan Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia. Sairaalan valmistumista nopeutetaan yksityisellä rahoituksella.

– Olemme perinteisesti tukeneet joko sotaveteraaneja tai lapsia. Nyt oli sitten lasten vuoro, koska tämä sairaalaprojekti on meneillään, kertoo Hyvinkään Tieluiska Oy:n toimitusjohtaja Markku Hurskainen.

Lahjoitus tapahtuu ilman sen kummempia suuria juhlallisuuksia: kun lastensairaalan pihaurakoitsija aloittaa työnsä, kuorma-autot kippaavat Tieluiska Oy:n lahjoituksen paikalle. Sen jälkeen pihamaasta rakennetaan viihtyisä pikkupotilaiden ja heidän perheidensä iloksi.

Hyvinkään Tieluiska on luonut omaan tietään sinnikkäällä työllä ja kasvattanut sekä tulostaan että henkilöstömääräänsä vuosi toisensa jälkeen. Vuonna 1974 yritys aloitteli kolmella työntekijällä. Vuonna 1985 työntekijöitä oli 15, mutta nyt jo 100. Liikevaihto on kasvanut 56 000 eurosta 19,5 miljoonaan euroon.

Perheyhtiö aloitti aikanaan tarjoamalla luiskakonetyötä tieluiskien ja rautatiepenkereiden viimeistelyyn, mutta keskittyy nykyään mittavaan maan- ja ympäristörakentamiseen. Nyt 2010-luvulla se myy ratkaisuja maanrakennusurakointiin, viherrakentamiseen, kasvualustakauppaan, Gradall-erikoiskoneurakointiin sekä koneiden myyntiin ja huoltoon. Se on Vapon suurin ympäristöturveasiakas.

– Perhefirman kvartaali on 25 vuotta, eli toimimme pitkällä aikavälillä emmekä hötkyillen, Hurskainen sanoo.

Kirjoittaja: polte

Numero: 2/2014